Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z surowych ziemniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól pieprz ziołowy tłusz
jajko 2 szt.
ziemniaki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z surowych ziemniaków

Ziemniaki zetrzeć na tarce. Boczek i cebulę pokroić w kostkę podsmażyć, dodać do ziemniaków , dosmaczyć , wymieszać. Formę do zapiekanek wyłożyć plastrami boczku lub wysmarować tłuszczem, wyłożyć do niej połowę masy ziemniaczanej, na tym ułożyć pokrajaną wędlinę, przykryć resztą ziemniaków.Śmietanę rozbełtać z jajkiem i zalać ziemniaki.Zapiekać w piekarniku w 180*C 40-50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 26.06.2013 21:49
Ależ to brzmi pysznie.
traktorek 22.03.2012 17:51
z surowych jeszcze nie robiłam
Ewelina47 11.03.2012 14:39
super zapiekanka
ben-ka 09.08.2011 09:56
kiedyś takie robiłam,są bardzo smaczne.
kuklik 14.07.2011 18:59
fajne
barbara11561 06.04.2011 08:08
Super:)
stokrotka 18.12.2010 22:52
ok!
krzyniu1984 07.10.2010 06:32
musi być dobra!
misia53 06.10.2010 20:08
Sorry , nie wszystkie składniki się ukazały. 1 kg ziemniaków 2 jajka 10 dkg wędzonego boczku 2 cebule 15 dkg dowolnej wędliny sól pieprz ziołowy tłuszcz lub boczek do wyłożenia formy 1 szklanka śmietany 1 jajko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak