Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki kakaowe z dżemem dyniowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mleko 1 szkl
kakao 1 łyżeczka
mąka kukurydziana
cukier 2-3 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki kakaowe z dżemem dyniowym

Jajko rozmieszać ze słodzikiem, dodać kakao i mleko oraz proszek do pieczenia i mąki tyle by ciasto było gęste jak na zwykłe racuchy.
Smażyć na odrobinie oleju, podawać z dżemem dyniowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 21.05.2012 21:06
pycha
Małgorzata106 08.09.2011 20:55
super
Ewa104 05.08.2011 21:28
Lubię takie!
Sarenka 28.12.2010 19:31
apetyczne placuszki
plocia 11.11.2010 22:37
OO świetny pomysł
Karolcia12 06.10.2010 20:48
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak