Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kociołek

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spora polędwiczka wieprzowa
cebula czerwona 2szt
czosnek 6 ząbków
oliwa
sól
pieprz
marchewka 3 szt
pietruszka
kapusta 1/2 główki
ziemniaki 8-10 szt
papryczka chilli 1/2
woda szklanka
przyprawa uniwersalna
kostka rosołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kociołek

Mięso płuczemy, usuwamy błonki i kroimy w grubą kostkę. Mieszamy z grubo pokrojoną cebulą i czosnkiem, skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieprzem i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę obieramy i kroimy na spore kawałki. Podobnie postępujemy w przypadku kapusty.

Wszystkie warzywa skrapiamy oliwą z oliwek, doprawiamy przyprawą uniwersalną oraz sporą ilością pieprzu a następnie mieszamy z posiekaną pikantną papryczką chilli.

Zamarynowane mięso z cebulą i czosnkiem mieszamy z pozostałymi warzywami.

Układamy w natłuszczonym naczyniu do zapiekania.

Podlewamy wodą a na wierzchu rozkruszamy kostkę rosołową.

Pieczemy pod przykryciem przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 170˚C.

Jeżeli nie posiadamy naczynia z przykryciem można użyć filii aluminiowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniapetr 03.07.2012 11:44
świetny przepis, pyszny obiad
eli_555 18.07.2011 22:26
pycha
Dawid15 30.03.2011 18:08
Pięknie wygląda:}
Koper 02.01.2011 12:33
Wygląda przepięknie
wedith1 03.12.2010 20:00
Pychota!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak