Sposób przygotowania

Do miski wlej wodę, dodaj jajka, sól, olej i mąkę. Wszystko razem dokładnie wymiksuj, tak aby powstało ciasto bez grudek.
Na rozgrzaną patelnie z niewielką ilością oleju, przy użyciu chochelnki nalej ciato tak aby pokryło jej całą powierzchnię cienką warstwą. Smaż z obu stron na złoty kolor. I tak po kolei smaż naleśniki, aż do wyczerpania ciasta.Pokrojone w grubą kostkę mięso podsmaż na oleju na złoto-brązowy kolor.Do podsmażonego mięsa dodaj ziele angielskie, liśc laurowy , tymianek i podlej wodą tak aby przykryła mięso. Wszystko razem doprowadz do wrzenia i duś na wolnym ogniu do miękości mięsa. Do podduszonego mięsa dodaj: pokrojone w kostę ogórki, poszatkowane w plasterki pieczarki i oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w paseczki paprykę (zieloną, czerwoną i żółtą),odcedzony groszek, kukurydzę i czerwoną fasolę, obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, przyprawę do zup. Wszystko razem doprowadz do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez około 10-15 minut . Dopraw pieprzem i solą.
Na placek naleśnikowy nałóż farsz mięsno-warzywny. Zwiń placek naleśnikowy z farszem tak aby postał rulon.
I tak po kolei aż do wyczerpania składników. Najlepiej smakują na gorąco. Smacznego !

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !