Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fish & Chips

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z połówki cytryny
ziemniaki 1 kg
olej do smażenia
sól, pieprz
mąka do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fish & Chips

Filety rybne rozmrażamy.

Ziemniaki obieramy, kroimy i smażymy na rumiano na gorącym głębokim oleju.

Rozmrożoną rybę skrapiamy sokiem z cytryny oraz oprószamy solą i pieprzem.

Obtaczamy w mące i smażymy na rumiano z obu stron.

Podajemy z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.03.2011 09:42
Szybki i smaczny obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak