Sposób przygotowania

Grzyby zalać wrzątkiem i parzyc przezs 20 minut.
Pierś z kurczaka pokroić w paski i wrzucić na patelnię z olejem z dodatkeim oleju sezamowego. Marchewkę obrać i pokroić w zapałki, faolę i pędy bambusa dodać do kurczaka na patelni. Przyprawić wszystko przyprawą do potraw chińskich, dodać paprykę pokrojoną w cienkie paseczki i poszatkowaną kapustę pekińską. Na koniec dodać anasa pokrojonego w kostkę. Dolać do smaku soku z puszki z anasem. Wszystko razem dusić pod przykryciem ok 20 minut.
Podawać z gryczanym makaronem w formie nitek- soba

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Przed anasem trzeba jeszcze dodać pokrojone w paseczki grzyby mun- zapomniałam dopisać :)
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Mniam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    mmmm smakowitości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !