Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyj, osusz, pokrój na filety, obtocz w jajku i panierze z przyprawami (jeżeli nie lubisz panierowanego mięsa możesz zamarynować w przyprawach) i smaż na rozgrzanej patelni.
Sałatę pokrój, wymieszaj z sosem czosnkowym.
Tortillę posmaruj sosem pomidorowym, nałóż sałatę, pierś z kurczaka przekrojoną na pół, na to plasterek sera, 3 plastry pomidora, zawiń jak na zdjęciu i włóż do \"grilla-opiekacza\" (taki grill który piecze z dwóch stron), trzymaj ok 2 minuty.
Uważaj, żeby nie trzymać zbyt długo, bo placek tortilli przesiąknie sosem i się rozwali. Jeżeli nie masz takiego grilla to podgrzej tortille przed nałożeniem farszu tak jak pisze na opakowaniu (lub zrób je sam i nakładaj farsz na świeże)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !