Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki bananowe (słodki deser)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 10 szt
wykałaczki
banan 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki bananowe (słodki deser)

Banana obieramy i kroimy w 1cm plasterki. Na każdym biszkopcie (części płaskiej) układamy plasterek banana i przebijamy wykałaczką. Całość maczamy w gorącej polewie, a następnie zanurzamy na chwilę w wodzie z lodem, żeby polewa szybka zastygła. Układamy na talerzu wykałaczką do góry. Talerz można dodatkowo posypać kolorową posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 07.05.2012 18:29
fajne i smaczne kąski
ben-ka 04.01.2011 16:36
Fajny przepis:)
pioge7 30.11.2010 16:02
ekstra
Mati13 26.11.2010 14:44
pyyyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak