Sposób przygotowania

Bardzo smaczna jarzynka z liści kalafiora które z reguły są wyrzucane.

Z liści powycinać białą grubą żyłkę . Pokroić w paseczki jak kapustę .Zalać wodą z kostką bulionową i gotować 25 minut. Odcedzić . Włożyć do garnka z masłem. Wsypać , koper i cukier. Dodać sok z cytryny . Dusić 5 minut. Doprawić solą .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Bardzo ciekawy pomysł na takie wykorzystanie pozostałości z kalafiora
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    super pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !