Sposób przygotowania

Mąkę,cukier,cukier waniliowy,jajka,proszek do pieczenia,150 ml mleka i kilka kropli olejku rumowego łączymy ze sobą.Wyrabiamy ciasto.Dobrze wyrobione ciasto dzielimy na mniejsze porcje i rozwałkowujemy na stole posypanym mąką.Za pomocą noża wycinamy prostokąty,a w tych prostokątach robimy nacięcie i formujemy chruściki.Uformowane chruściki wrzucamy do głębokiego,rozgrzanego oleju i pieczemy na złoty kolor.Gotowe chruściki posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 8
    no-image
    Opublikowano

    mic

    lubie takie słodkości
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pyszne po prostu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !