Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż zapiekany

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
cynamon
cukier 1 łyżka
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ryż zapiekany

Ryż gotujemy na miękko, jabłka myjemy obieramy ze skórki i ścieramy na tartce o grubych oczach, a resztę kroimy w plasterki. Utarte jabłka mieszamy z łyżką cukru, w salaterkach układamy na przemian ryż i starte jabłka, aby na wierzchu była warstwą ryżu. Na koniec układamy plasterki jabłek, posypujemy cynamonem pieczemy 20 minut w temp. 180 st. A po wyjęciu ładnie dekorujemy jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 05.07.2012 10:34
smak mego dziecinstwa pysznosci
Ania67 22.03.2011 14:15
świetny
Margo1 23.10.2010 09:06
smaczny
Beata73 20.10.2010 13:19
dietetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak