Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogale na smalcu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
śmietana 250 ml
smalec 25 dkg
marmolada do nadzienia
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rogale na smalcu

Mąkę wymieszać z smalcem,solą i śmietaną i zarobić ciasto.Rozwałkować ,wykrawać trójkąty nałożyć marmoladę i zwijać rogaliki.Piec w 160 st około 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 29.11.2013 08:12
bardzo fajne
IZABELA29 30.10.2013 09:43
takich nie robiłam..
ben-ka 30.10.2013 08:03
Apetyczne te rogaliki.
misia53 21.10.2012 20:49
na smalcu są kruchutkie , pyszne rogaliczki
Edyta38 03.06.2011 13:56
ciekawe
Karolcia12 13.05.2011 18:05
tak szybkich rogali jeszcze nie jadłam
traktorek 11.05.2011 17:43
szybkie
matii6 09.10.2010 21:31
proste w wykonaniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak