Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szopka bożonarodzeniowa z piernika

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

margaryna palma 1 kostka
cukier drobny 75 gram
mąka tortowa 250 gram
miód płynny 75 gram
kakao 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szopka bożonarodzeniowa z piernika

Miód rozpuścić w rondelku z cukrem i margaryną. Przestudzić, wlać do miski blaszanej, przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, przyprawę do pierników, kakao i dodać jajko. Zagniatać. Po uzyskaniu jednolitej masy rozwałkować na 0,5 cm wykrawać konstrukcje szopki nożem, następnie upiec około 15-2o min w piekarniku 180 stopni.
Po przestudzeniu lukrem ozdabiać szopkę według fantazji. Moja ubiegłoroczna szopka na zdjęciu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 17.12.2011 08:07
super
rakow2
rakow2 25.11.2011 16:06
fajna
anemon 18.10.2011 08:31
Masz duże zdolności, nie tylko kulinarne.
ronald88 20.05.2011 09:56
pięknie wygląda
Krzysztof42 01.02.2011 15:45
ładne
Faustyna 12.11.2010 17:51
Piękna;) Świetny pomysł:)
meredith 27.05.2010 07:24
Małe cudeńko :)
Małgorzata113 09.05.2010 09:38
Ta szopka jest śliczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak