Sposób przygotowania

Miód rozpuścić w rondelku z cukrem i margaryną. Przestudzić, wlać do miski blaszanej, przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, przyprawę do pierników, kakao i dodać jajko. Zagniatać. Po uzyskaniu jednolitej masy rozwałkować na 0,5 cm wykrawać konstrukcje szopki nożem, następnie upiec około 15-2o min w piekarniku 180 stopni.
Po przestudzeniu lukrem ozdabiać szopkę według fantazji. Moja ubiegłoroczna szopka na zdjęciu.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    Ta szopka jest śliczna.
  • 0
    original
    Opublikowano

    meredith

    Małe cudeńko :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Piękna;) Świetny pomysł:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    ładne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pięknie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Masz duże zdolności, nie tylko kulinarne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !