Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z beszamelem wg Pana Misia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż biały 2 torebki
pierś z kurczaka podwójna 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
mąka 3 łyżki
śmietana 2 łyżki
margaryna do smażenia 1/5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z beszamelem wg Pana Misia

W niedużym garnku rozpuszczamy 1/5 kostki Kasi. Dodajemy kostkę rosołową i mieszamy, aż się rozpuści (nie przypiekamy). Następnie wsypujemy mąkę. Stopniowo dolewamy wody (po każdej porcji mieszając), aż do uzyskania pożądanej gęstości. Na koniec dodajemy śmietany.
Powstałym sosem polewamy ryż :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 25.12.2012 01:09
smaczne i zdrowe, trzeba jutro spróbować Twojego przepisu
smakowita 21.05.2012 22:24
coś innego
emeslive 10.04.2012 17:12
Pan Miś zna się na rzeczy! Bardzo apetyczna potrawa!
Goya 24.11.2011 08:50
ciekawe
wedith1 08.11.2010 07:25
Nie robiłam ryżu z beszamelem, podoba mi się:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak