Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińska potrawka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 sztuki
sos sojowy
pieczarki 30 dag
papryka czerwona 1 sztuka
por 1/2 sztuka
sól
pieprz
wino
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chińska potrawka

Mięso pokroić w kostkę, moczyć w sosie sojowym około 2 godzimy. Podsmażyć. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w paseczki, por siekamy. Całość dusimy, podlewamy wodą. Dodajemy mięso, doprawiamy do smaku, podlewamy winem. Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak