Sposób przygotowania

Przyprawę do kurczaka wymieszać z ziołami najlepej w misce,podudzie i pierś dokładnie umyć i obtoczyć w wymieszanych przyprawach.
Następne tak przygotowanego kurczaka odstawiamy na około 4-5 godzin w brytwance lub naczyniu żaroodpornym pod przykryciem.
Przed włożeniem kurczaka do piekarnika obieramy marchewkę ze skórki,myjemy i kroimy w kosteczkę.
Piekarnik nagrzewamy do około 180-190 stopni
posypujemy pokrojoną marchewkę na kurczaka pozostawionego w brytwance posypując do smaku kucharkiem uniwersalnym i podlewamy odrobiną oleju,przykrywamy brytwnkę i wstawiamy na około 1 godz 20 min-1,5 godz.
Smacznego!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Ciekawy przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Prosty szybki i dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !