Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CZEWAPCZICZI

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2 SZT.
ząbki czosnku - pokrojone w plastry 4 SZT.
mięso mielone wołowe 500 G
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 LYZKI
jajko 1 SZT.
olej 3 LYZKI
sól DO SMAKU
Pieprz czarny mielony Prymat DO SMAKU
natka pietruszki DO SMAKU
Papryka słodka mielona Prymat 1 LYZKA

Przepis i sposób przygotowania na: CZEWAPCZICZI

OBRAC CEBULE I CZOSEK DROBNO POSIEKAC. OPLUKAC TYMIANEK OSUSZYC I TAKZE DROBNO POSIEKAC. W SALATERCE WYMIESZAC MIESO Z CEBULA CZOSNKIEM I BULKA TARTA. DO MIESA DODC JAJKO, TYMIANEK , PAPRYKE WYMIESZAC I PRZYPRAWIC SOLA ORAZ PIEPRZEM. Z MIESA FORMOWAC WALECZKI GRUBOSCI OK 5CM. ROZGRZAC NA PATELNI OLEJ I SMAZYC NA NIM CZEWAPCHICZI. PODAWAC GOTOWE Z NATKA PIETRUSZKI.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 11.05.2012 08:37
super
magical66 14.05.2011 23:35
co za nazwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak