Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paryskie kluski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

200g szpinaku
150ml mleka
tłuszcz
50g masla lub margaryny
100g maki
40g bulki tartej
sól do smaku
masło do polania
jaja 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: paryskie kluski

Szpinak podsmazyc. Mleko zagotowac z maslem, wsypac na przesiana make, dokladnie wymieszac, wybijac po 1 jaju, ciagle mieszajac. Nastepnie dodac bulke tarta i przygotowany szpinak, dokladnie wyrobic. Melalowa luzka formowac z przygotowanej masy podluzne kulki, klasc na wszaca wode. Po ugotowaniu odcedzic i polac maslem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak