Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki kiełbasiano-pieczarkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko ½ l
ocet 1 łyżka
mąka 30 dag
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżka
kiełbasa 20 dag
pieczarki 20 dag
ser żółty 15 dag
cebula 2 sztuki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki kiełbasiano-pieczarkowe

Mleko, mąkę, jajka wymieszać/zmiksować, dodać proszek do pieczenia. Pieczarki, kiełbasę, cebulę drobno pokroić, dodać do masy, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju jak placki ziemniaczane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 22.07.2011 23:35
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak