Sposób przygotowania

z dwóch łyzek maki, 10łyzek cieplego mleka, 2łyzek cukru zrobic rozczyn i zostawic na 30min az urosnie. Żółtka utrzec z cukrem, polaczyc z rozczynem, pozostala maka, sola. Dokladnie wymieszac Pod koniec wyrabiania dodac roztopiona margaryne. Ciasto podzielic na 2 czesci, rozwalkowac. Jedna czesc ciasta ulozyc na wysmarowanej tluszczem blasze, rozlozyc równomiernie mase orzechowa, przykryc ja pozostalym ciastem i pozostawic do wyrosniecia. Nastepnie posmarowac rozmieszanym jajem, posypac cukrem krysztalem. Piec ok 60min.

Masa orzechowa:
masło utrzec z cukrem i orzechami, wlewajac stopniowo rum.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !