Sposób przygotowania

Truskawki umyć, odszypułkować, większe pokroić na cząstki. Owoce przełożyć do garnka, dodać cukier żelujący, doprowadzić do wrzenia gotując na małym ogniu, ciągle mieszać. Wsypać cukier i cynamon oraz nieco soku z cytryny, dobrze wymieszać, ponownie zagotować i gotować jeszcze przez 2 minuty. Gorący dżem nałożyć do słoików do pełna, szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć do góry dnem (pozostawić je tak na co najmniej 5 minut).

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    Dżem truskawkowy jest najsmaczniejszy
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !