Sposób przygotowania

Bulion zagotowujemy, doprawiamy pieprzem Prymat i dodajemy drobno tartą skórkę z 1 cytryny. Gotujemy kilka minut i dodajemy makaron ryżowy. Całość gotujemy jeszcze do momentu, gdy makaron będzie miękki. W międzyczasie z cytryn wyciskamy sok i dodajemy do ubitych jajek wraz z odrobiną zimnej wody. Ubijamy, wlewając troszkę gorącego wywaru. Po ugotowaniu wywar zdejmujemy z ognia i wlewamy zahartowaną masę nieustannie mieszając. Zupę na talerzu można udekorować plasterkami cytryny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marek6

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    hm..takiej zupy nie jadłam,pewnie ma ciekawy smak.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !