Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryny 2
makaron ryżowy
jajko 2
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
bulion warzywny 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

Bulion zagotowujemy, doprawiamy pieprzem Prymat i dodajemy drobno tartą skórkę z 1 cytryny. Gotujemy kilka minut i dodajemy makaron ryżowy. Całość gotujemy jeszcze do momentu, gdy makaron będzie miękki. W międzyczasie z cytryn wyciskamy sok i dodajemy do ubitych jajek wraz z odrobiną zimnej wody. Ubijamy, wlewając troszkę gorącego wywaru. Po ugotowaniu wywar zdejmujemy z ognia i wlewamy zahartowaną masę nieustannie mieszając. Zupę na talerzu można udekorować plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 20.10.2012 13:33
hm..takiej zupy nie jadłam,pewnie ma ciekawy smak.
edyta44 26.04.2012 20:21
fajne
Marek6 25.09.2011 19:43
super
Kate131 13.10.2010 10:36
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak