Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, gotujemy, lekko solimy. Odcedzamy, odparowywujemy i studzimy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ugotowane i ostudzone ziemniaki starannie ugniatamy na gładką masę bez grudek, dodajemy mąkę, jajka,cebulę i dokładnie mieszamy. Z masy formujemy niewielkie okrągłe kotleciki, lekko spłaszczamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotleciki smażymy na małym ogniu na jasnozłoty kolor. W trakcie smażenia kładziemy na wierzch każdego kotlecika duż ilość sera żółtego. Smażymy zaż ser zacznie się topić. Ostrożnie przewracamy na drugą stronę i smażymy na złoto. Kotleciki możemy podać z duszonymi warzywami lub świeżymi. Smacznego;)))

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !