Sposób przygotowania

Cebulę obrać i włożyć do gorącej osolonej wody z dodatkiem liścia laurowego gotować ok. 5 minut. po tym czasie cebulę ostudzić i wydrążyć środek. Ułożyć takie cebule w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Do środka nasypać troszkę soli i pieprzu oraz zioła. Na maśle podsmażyć wydrążony środek cebuli wraz z pokrojoną drobno wątróbką oraz grzybami. Oprószyć mąką i doprawić do smaku. dodać sok z cytryny i alkohol. Chwilę poddusić. Na koniec dodać śmietanę i rodzynki. Gorącym farszem napełniać cebule i zapiekać ok. 20 minut w temp. 200 stopni.

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !