Sposób przygotowania

Kaczkę umyć i pokroić w cienkie paseczki. Następnie posolić i zalać wódką oraz posypać połową przygotowanego majeranku. Najlepiej ostawić do lodówki na kilka godzin. Potem mięso odsączyć. Jabłka obrać i pokroić w słupki. Na patelnię wlać olej i usmażyć kaczkę następnie zdjąć ją na talerzyk. Potem króciutko usmażyć jabłka. Dodać mięso, resztę majeranku i doprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Aż mi zapachniało taką kaczuszką. Też czasami robię :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !