Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić jak na kotlety- takie nie za duże, roztłuc za pomocą tłuczka do mięsa, przyprawić przyprawa do kurczaka. Fetę pokroić w paski, na każdy kotlecik położyć pasek fety i zawinąć pierś w rulonik. Kotlety powinny być cienkie, wtedy ładnie same się zawiną i nie będzie trzeba ich spinać wykałaczką, jak się jednak rozpadają, to pospinać wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać olej i układac kotleciki (zawinięciem do dołu-wtedy nie porozpadają się przy smażeniu). Usmażyć po parę minut z każdej strony, potem wyjąć na talerz.
Na patelnię wrzucić drobno posiekaną cebulkę, doprawić ją solą ziołową i pieprzem. Jak się zeszkli wsypać ryż. Smażyć parę minut, aż wsiąknie cały sos powstały wcześniej podczas smażenia kurczaka i wpać pół szklanki wody, jak ryż wypije wodę, dorzucić kurkumę, dokładnie wymieszać i dorzucić paprykę pokrojoną w paski. Chwilkę smażyć i dolać pół szkanki, wody, jak woda wsiąknie w ryż, dolać pół szklanki wody. Dodawać wodę, aż ryż będzie miękki (zależy ile na poczatku było sosu po smażeniu kurczaka). Na gotowy ryż kładziemy ruloniki z fetą. Przykrywamy patelnię i dusimy aż wszystko będzie ciepłe i przeniknie swoimi smakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Oj, to by mi smakowało :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    coś dla mnie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !