Sposób przygotowania

Śmietankę i cukier podgrzewamy w niedużym garnku, uważając, by nie doprowadzić jej do wrzenia.Żelatynę wsypujemy do miseczki, zalewamy wodą i zostawiamy na 5 minut, by napęczniała. Do gorącej śmietany dodajemy żelatynę i mieszamy, aż się rozpuści. Na koniec wlewamy kawę i likier kawowy, mieszamy i odstawiamy z ognia. Foremki na babeczki oblewamy zimną wodą i napełniamy powstałą masą. Chłodzimy, dopóki nie stężeje (min. 4 godziny). Przed podaniem formę zanurzamy w gorącej wodzie i wyjmujemy galaretki .
Można polać sosem czekoladowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    ale pyszny musze wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !