Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tłustego sera białego 80 dag
suszonych moreli 12 dag
masła 1/2 kostki
cukru pudru 30 dag
żółtek 5-6
soku morelowego 1/2 szklanki
dżem morelowy 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha

Morele zalać sokiem. Dżem podgrzać i przetrzeć przez sitko i wymieszać z serem. Masło utrzeć z cukrem pudrem a potem dodać żółtka i masę serową. Owoce odsączyć i drobno posiekać. Paschę owinąć lnianą ściereczką ułożyć na gęstym sicie i obciążyć deseczką na ok. 10 godzin. Całość wstawić w chłodne miejsce. Następnie przełożyć do formy i 2 godziny schładzać. Ostrożnie przełożyć na talerzyk. Udekorować według uznawania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 17.05.2012 21:59
cos ciekawego
Krzysztof42 31.01.2011 14:08
to jest dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak