Sposób przygotowania

Morele zalać sokiem. Dżem podgrzać i przetrzeć przez sitko i wymieszać z serem. Masło utrzeć z cukrem pudrem a potem dodać żółtka i masę serową. Owoce odsączyć i drobno posiekać. Paschę owinąć lnianą ściereczką ułożyć na gęstym sicie i obciążyć deseczką na ok. 10 godzin. Całość wstawić w chłodne miejsce. Następnie przełożyć do formy i 2 godziny schładzać. Ostrożnie przełożyć na talerzyk. Udekorować według uznawania.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    to jest dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    cos ciekawego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !