Sposób przygotowania

Masło lub margarynę rozpuścić, dodać śmietanę i cukier, zagotować (cały czas mieszając). Masę gotować przez kolejne 5 minut. Zdjąć z ognia, dodać kokos i wymieszać. Prostokątną formę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym i wylać masę . Masę dobrze rozsmarować i włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia powstałe z masy cusio kokosowe wyłożyć z papierem z formy, ostrym nożem pociąć na kwadraciki wielkości czekoladek.
Czekoladę razem z olejem rozpuścić (można w kuchence mikrofalowej). Kokosowe kwadraciki zanurzać w gorącej czekoladzie. Odstawić w chłodne miejsce, by czekolada dobrze zastygła.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !