Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 500 g
Fix - kotlety mielone
masło 1 kostka
pieczarki 500 g
Kucharek przyprawa do potraw
śmietana 18-procentowa 0,5 szklanki
mąka 1 łyżka płaska

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie pieczarkowym

mieszamy mięso mielone z fixem (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Formujemy kulki mięsne, smażymy na rozgrzanym maśle.

Pieczarki kroimy w półplasterki, podsmażamy na masełku, przyprawiamy Kucharkiem, zalewamy 500ml wody gotujemy ok 10 minut. Sos zagęszczamy śmietanką wymieszaną z wodą. Do sosu dodajemy pulpeciki, gotujemy ok 7 minut i gotowe!

Bardzo szybkie i smaczne danie :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 14.11.2011 21:07
mniam
IlonaAlbertos 03.06.2011 21:35
Wyglądają wspaniale.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak