Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MELONOWIEC

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 melon
po 0,75l wina białego i czerwo
1 butelka (0,75 l) szampana
arbuz 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: MELONOWIEC

Z owoców usunąć pestki. Za pomocą specjalnej łyżki wyciąć z miąższu owoców kulki .Przełożyć do dużego szklanego naczynia, zalać bardzo mocno schłodzonym winem. Wstawić co najmniej na 6 godzin do lodówki.Bezpośrednio przed podaniem dopełnić wcześniej schłodzonym szampanem. Porcje melonowca podawać w szklaneczkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak