Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z truskawkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1
mielonego sera białego 50 dag
truskawek 60 dag
budyń waniliowy 1
mleko Półtorej szklanki
kremówka Półtorej szklanki
cukru 10 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
dowolne galaretki 2

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z truskawkami

Galaretki rozpuścić w szklance wrzącej wody. Kremówkę dokładnie ubić na sztywno. Ser utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym dodać ok. 25 dag zmiksowanych owoców oraz 2/3 ubitej śmietany. Następnie dodać połowę wystudzonej galaretki. Całość dokładnie wymieszać. Pozostałą część galaretki rozprowadzić szklanką wrzątku i odstawić. Na mleku ugotować budyń. Wystudzony rozsmarować na ułożonym w tortownicy biszkopcie. Następnie wyłożyć masę serową i wierzch polać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki. Przed podaniem udekorować śmietaną i owocami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 11.06.2012 16:35
pyszności
pigila
pigila 16.09.2011 10:04
uwielbiam truskawki
Kopiko1983 09.05.2011 22:04
Ślinka mi cieknie, ale czekam na truskawki :)
manaika 19.03.2011 16:37
musi być pyszne
jolaxa 05.03.2011 12:53
pycha
Krzysztof42 31.01.2011 14:08
lubię takie ciasta
AGNIESZKA144 07.12.2010 17:12
fajny przepis szkoda że nie ma teraz świeżych truskawek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak