Sposób przygotowania

Galaretki rozpuścić w szklance wrzącej wody. Kremówkę dokładnie ubić na sztywno. Ser utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym dodać ok. 25 dag zmiksowanych owoców oraz 2/3 ubitej śmietany. Następnie dodać połowę wystudzonej galaretki. Całość dokładnie wymieszać. Pozostałą część galaretki rozprowadzić szklanką wrzątku i odstawić. Na mleku ugotować budyń. Wystudzony rozsmarować na ułożonym w tortownicy biszkopcie. Następnie wyłożyć masę serową i wierzch polać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki. Przed podaniem udekorować śmietaną i owocami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    fajny przepis szkoda że nie ma teraz świeżych truskawek
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię takie ciasta
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    musi być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Ślinka mi cieknie, ale czekam na truskawki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam truskawki
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !