Sposób przygotowania

ZALEWA:
szklanki wody
3 szklanki octu
1 kg cukru
2 łyżeczki kolendry
2 łyżeczki gorczycy
1 łyżeczka ziela angielskiego


Ogórki małe włożyć całe , większe można pokroić. Wrzucić do dużej miski razem z pokrojonymi wpostkę paprykami i cebulą. Zasypać solą i zalać wodą, odstawić na 3 godziny.
Warzywa poupychać do słoików. Wszystkie składniki zalewy zagotować i gorącą wlewać do słoików. Słoiki zamknąć i zagotować 3 minuty. Odstawić dnem do góry.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobra nazwa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobra nazwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !