Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy z malinami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 20 dag
białko 3
sok z cytryny 1\\2 łyżeczki
gorzka czekolada 20g
szklanka ubitej śmietany
cukier wanilinowy
Do dekoracji: 40 dag
maliny świeże 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy z malinami

Białka ubijamy na sztywno mikserem z cukrem i sokiem cytrynowym. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia na którym narysuj wcześniej 8 kółek. Szprycę lub woreczek foliowy zależy co masz napełnij masę bezowa i wyciskaj i napełniaj koła. Włóż bezy do zimnego piekarnika i susz je, podwyższając temperaturę tylko stopniowo od 80 st do 100 . Czekoladę utrzyj na tartce i połącz delikatnie z bitą śmietaną i cukrem waniliowym.Śmietaną wypełnij środki wysuszonych bezów, dekoruj malinami , albo ewentualnie mogą być to również inne owoce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.10.2010 09:04
moje ulubione
Beata73 19.10.2010 15:59
świetne!
Joanna132 07.10.2010 09:21
cos pysznego
alaaa 06.10.2010 12:58
no napewno smaczne,zjadło by się
Kate131 06.10.2010 12:06
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak