Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z włoskiej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 udko z kurczaka
kawałek - ok. 30dag - włoskiej
1 duża marchewka
kawałek selera
biała część pora
koperek
smietana 18%
sól, Przyprawa do zup Kucharek-. Kucharek
ziemniaki 4 szt
pietruszka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z włoskiej kapusty

Udko umyć, rozkroić.Warzywa umyć, pokroić w kostkę, pora w piórka. Włożyć do garnka, zalać2 litrami wody i zagotować.Kapustę drobno poszatkować, lekko osolić i zmiękczyć rękami.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę,dodać do jarzyn i wraz z przyprawami gotować ok. 30 min.Zaprawić smietaną, wsypać drobno usiekany koperek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:35
Dobra zupa.
danusia19671 10.05.2011 19:20
Nie robiłam z włoskiej kapusty,na pewno wypróbuję
Mirka-Ludomila 29.10.2010 16:42
smaczna zupka
Anna169Hosz 21.10.2010 14:23
Z opisu- przepisu wygląda na smaczną zupę, na pewno wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak