Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

50 dag wołowiny bez kości
2 marchewki
kawałek selera
2 duze cebule
2 duze cebule
40 dag pieczarek
3 papryki ( najlepiej w różnyc
Czosnek suszony Prymat
sól, pieprz mielony,keczup
ogórki kiszone 2 szt.
koncentrat 0,5 słoiczka
groszek konserwowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz

Wołowinę umyć, pokroić w paseczki. Warzywa obrać, pokroić w słupki.Cebule obrać i pokroić w kosteczkę.Na połowie oleju podsmażyć mięso, cebulę i warzywa. Na drugiej części oleju podsmażyć pieczarki i pokrojoną w kostke paprykę.Połączyć składniki.dodać pokrojone w kostkę ogórki i groszek.Dodać bulionetkę i 1/2 szkl wody. Dusić do miękkości mięsa.Doprawić wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:35
Lubię to jeść.
Robert10 07.03.2011 20:02
pyszności
wedith1 13.01.2011 08:13
Do bograczu nie dodawałam włoszczyzny ani groszku, ale podoba mi się to zestawienie, na pewno wypróbuję bo bogracz robię bardzo często, domownicy go uwielbiają :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak