Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto rabarbarowe z polewą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kostka masełka
cukier 15 dag
mąka 25 dag
sól
cukier wanilinowy 2
skórka otarta z 1 cytryny
jajko 2
proszek do pieczenia 2
mielone migdały 10 dag
rabarbar 1kg
Polewa:
jajko 4
cukier 15 dag
cynamon łyżeczka
kremówka 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rabarbarowe z polewą

Rabarbar najpierw myjemy , obieramy , suszymy i kroimy na kawałki o 2 cm. Masło ucieramy mikserem z cukrami, szczyptą soli, i skórką z cytryny.Ucieramy cały czas dodając jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem i migdałami. powinna wyjść pulchna masa. Tą masę wykładamy do natłuszczonej formy , na wierzch układamy rabarbar i pieczemy godzinę w 180 st. POLEWA: Białka na sztywną pianę, żółtka ucieramy z cukrem , cynamonem i śmietaną . Łączymy z pianą i rozkładamy na ciasto tylko w połowie pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 08.02.2011 19:29
Lubie takie !
Beata73 19.10.2010 15:58
pyszne w letnie dni
Joanna132 07.10.2010 09:21
pyszne
alaaa 06.10.2010 13:00
fajny przepis,no właśnie szkoda że po sezonie
Kate131 06.10.2010 12:06
a rabarbarem teraz kiepsko,ale w sezonie super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak