Sposób przygotowania

Rabarbar najpierw myjemy , obieramy , suszymy i kroimy na kawałki o 2 cm. Masło ucieramy mikserem z cukrami, szczyptą soli, i skórką z cytryny.Ucieramy cały czas dodając jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem i migdałami. powinna wyjść pulchna masa. Tą masę wykładamy do natłuszczonej formy , na wierzch układamy rabarbar i pieczemy godzinę w 180 st. POLEWA: Białka na sztywną pianę, żółtka ucieramy z cukrem , cynamonem i śmietaną . Łączymy z pianą i rozkładamy na ciasto tylko w połowie pieczenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    a rabarbarem teraz kiepsko,ale w sezonie super
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    fajny przepis,no właśnie szkoda że po sezonie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna132

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pyszne w letnie dni
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Lubie takie !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !