Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1/2 kurczaka
350 ml wloszczyzny bez kapusty
150g pomarańczy
80g cytryn
1/2 l rosołu
1 bialko
10g zelatyny
100ml bialego wina
koncentrat 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w galarecie

Kure gotowac w wosolonej wodzie pod przykryciem. Warzywa dodac do kurczaka pod koniec gotowania. Miekka kure wyjac pokroic na porcje, usuwajac czesciowo kosci, ulozyc na polmisku, udekorowac czastkami pomarańcz i cytryn oraz śliwka i natka pietruszki. Rosółz kury wymieszac z koncentratem i bialakiem, wymieszac. Podgrzewac powoli, mieszajac, zagotowac, dodac zelatyne, zagotowac i doprawic, przecedzic przez lniana scierke, wlac wino, pozostawic do zastygniecia. Tezejaca galaretka zalac przygotowana kure,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak