Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Huba

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 5 sztuk
białko 5 sztuk
mąka 2 1/2 szklanka
cukier puder 10 dag
margaryna 1 kostka
cukier waniliowy 1 opakowanie
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1 szklanka
mąka kartoflana 2 łyżki
bakalie 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Huba

Wszystkie podane składniki wyrobić na stolnicy, z tym że margarynę zaraz po wyjęciu z lodówki zetrzeć na tarce. Ciasto podzielić na 3 części, do jednej dodać kakao. Z białek ubić sztywną pianę ze szklanką cukru kryształu. Do ubitej piany dodać 2 łyżki mąki kartoflanej, bakalie, na to zetrzeć ciemne ciasto, następnie pianę i białe ciasto starte. Piec około 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak