Sposób przygotowania

*Zdarzyło mi się przywieźć 2 pęta chorizo. Jedno fort (ostre), drugie tres fort (uuu... fantazja). Tu poszło tylko ostre, bo tego bardzo już nie było. Niestety nie próbowałam zrobić zupy z chorizo w plasterkach, a tylko takie u nas widziałam. W dodatku wcale ostre nie było (kupiłam). Kuchnia raczej hiszpańska, pomimo zrobienia przeze mnie z produktu rodem z Francji.

Obrać ziemniaki i czosnek, oczyścić paprykę z gniazd nasiennych, umyć i pokroić - paprykę w paseczki, ziemniaki w niedużą kostkę. Chorizo obrać ze skórki i pokroić w kostkę - mniej więcej wielkości pokrojonych już w tym momencie ziemniaków.
W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić paprykę i smażyć kilka minut, aż delikatnie zmięknie. Dodać ziemniaki i wyciśnięty czosnek i mieszając smażyć jeszcze chwilkę. Dodać chorizo, po czym pokrojone na duże kawałki pomidory z puszki, razem z całą płynną zawartością. Wymieszać dokładnie i wlać bulion. Zagotować, dodać łyżkę posiekanej natki, przykryć i zostawić na małym ogniu przez ok. 40 minut.
Zupę podawać z chlebusiem...

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    no to wiem już co dziś na obiad;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    bardzo lubię chorizo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    pyszna zupka- wypróbowałam:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ooo - świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    Extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Ależ rewelacyjna zupa... :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !