Sposób przygotowania

Po surówce została większość kapustki a zmarnować się nie może stąd te powiedzmy 3/4.Poszatkowaną zalać wodą(przyznam się,że z braku czasu użyłam rozdrabniacza:) ).Dorzucić kostkę na żeberkach i gotować do miękkości(ok 25min?).Pokrojoną kiełbaskę i inne wędliny(u mnie resztki schabu pieczonego i polędwicy)podsmażyć na leju,dodać cebule pokrojone.Do kapusty dodać liście,ziele,wędliny podsmażone,pokrojoną marchewkę i dusić na małym ogniu kolejne kilkanaście min(woda w większości odparowuje),Dodać zioła,przyprawę,pieprz(soli w sumie nie trzeba,przyprawa jest słona sama w sobie).Na końcu koncentrat(ok2łyżeczki),wymieszać i poddusić kilka min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    jak zwykle zapomniałam-dla smaku odrobinę cayenne jak ktoś lubi oczywiście;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Robię bardzo podobnie,można zużyć resztki wędlin które zawsze znajdują się w lodówce

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !