Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z pulpecikami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

40 dkg. mięsa z golonki
50 dkg. skrzydełek z kurczaka.
30 dkg mięsa mielonego wieprz
ok 150 g. koncentratu pomidorowego
2 listki laurowe
3 ziarenka ziela angielskiego
Bułka tarta klasyczna Prymat
natka pietruszki
3 duże marchewki
100 g. śmietanki 30%
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
bulion 2 kostki, na żeberkach
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z pulpecikami

Skrzydełka i mięso z golonki myjemy dokładnie w wodzie, wkładamy do gara i zalewamy zimną wodą. Dorzucamy listki laurowe, ziele angielskie, kostki, solimy i pieprzymy. Gotujemy po czym zbieramy szumowiny. W międzyczasie obieramy, myjemy i kroimy marchewki, dorzucamy do zypy i gotujemy. Z mięsa, połowy posiekanej natki pietruszki, odciśniętej bułki, jajka, bułki tartej (w razie potrzeby), soli i pieprzu formujemy pulpeciki. Koncentrat mieszamy z zimną wodą, wlewamy do zupy, w razie potrzeby dodajemy więcej. Wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku. Wrzucamy pulpeciki i gotujemy jeszcze ok 15 min.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 10.10.2012 10:32
uwielbiam pomidorową :)
ZEWA 11.10.2010 13:43
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak