Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa z ryzem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

400g cebuli
masło lub margaryna
1/2 l mleka
natka pietruszki
sól i pieprz
bulion 1 l
żółtko jajek 2 szt.
ryż 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa z ryzem

cebule posiekac podsmazyc na masle zalac mlekiem i gotowac na malym ogniu. Ryz ugotowac w wywarze, przetrzec razem z cebula, zagotowac polaczyc z mlekiem żółtkami i posiekana natka pietruszki, doprawic do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak