Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z powideł

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

50g cukru pudru
skórka z pomarańczy, cynamon
200g powidel
80ml smietanki
50g bulki tartej
jaja 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z powideł

żółtka utrzec z cukrem. starta skorka pomaranczy i cynamonem. Powidla wymieszac ze smietana, zoltkami i ubita na sztywno piana z bialek, przysypujac bulka tarta. Przygotowana mase nalozyc do formy wysmarowanej tluszczem i posypanej nulka tarta, szczelnie zamknac i gotowac w kapieli wodnej ok 50min. Ugotowany i przestudzony budyn wyjac z formy, podawac z bita smietana i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak