Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z szynką i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 300 g
śmietanka 200 ml
pieczarki 15 dag
szynka 15 dag
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
ser żółty 15 dag
dowolne przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z szynką i pieczarkami

Makaron ugotować al dente, przesypać do naczynia żaroodpornego. Ułożyć warstwę z pokrojonych pieczarek. Dodać pokrojoną w kosteczkę szynkę. Zalać wszystko śmietanką zmieszaną z koncentratem pomidorowym. Posypać startym serem żółtym. Zapiekać przez ok. 20 minut (aż ser zacznie się topić i lekko zarumieniać) w temp. 180 st. C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 31.07.2012 19:33
bardzo smaczne danie
jeta72 08.03.2012 15:31
pycha
Mariusz10 05.02.2012 17:53
lubię taką
mala2021 29.12.2011 08:40
lubię takie zapiekanki
bami 18.08.2011 00:44
Wygląda przepysznie :)
Iwona51
Iwona51 17.04.2011 22:04
pycha
MAR3STA 06.04.2011 23:30
lubię zapiekanki;)
Mysiunia 30.03.2011 11:57
ciekawa
Ania67 30.03.2011 10:28
Fajne połączenie
m1monika 24.03.2011 15:11
pychotka!!!
wiola28a 15.03.2011 21:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak