Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy jajeczne

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cebulka 1 sztuka
bułka 1 namoczona w wodzie
jajko 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy jajeczne

Jajka ugotowane na twardo i siekamy na drobną kostkę. Dodajemy bułkę namoczoną w wodzie po jej uprzednim dokładnym odsączeniu oraz wbijamy surowe jajko. Cebulę siekamy w kostkę. Dodajemy bułkę tartą, przyprawiamy i wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy klopsiki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.

Zamiast cebuli możemy dodać szczypiorku. Jako składnik dodatkowy do klopsów polecam również pieczarki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TyTaN 13.05.2012 21:42
super przepis
rakow2
rakow2 25.11.2011 16:03
smaczne i zdrowe
rakow2
rakow2 25.11.2011 16:03
smaczne i zdrowe
cukiereczek 27.10.2011 08:28
super
jasiek 07.10.2011 13:20
dobre na piątkowy obiad
cukiereczek 19.06.2011 18:13
pycha mniam
ewelinapac 26.10.2010 09:50
na pewno bardzo smaczne
Katarzyna/kate1980 09.05.2010 11:18
mam podobny przepis w swojej książce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak